Potez za pohvalu! Vlasnik firme u Velikoj Kladuši nagradio radnike sa automobilima!

Zanimljivosti

Potez za pohvalu! Vlasnik firme u Velikoj Kladuši nagradio radnike sa automobilima!

Braco Kendić, vlasnik firme BK Kendić Gradnja d.o.o. iz Velike Kladuše, odlučio je na izvanredan način nagraditi svoja dva dugogodišnja radnika, Jasmina „Jaska“ Dolića i Safeta Kendića. U znak priznanja za njihov rad i odanost, Kendić je svojim radnicima poklonio dva automobila marke Golf 7.
Vlasnik firme ističe da je ovaj potez dio njegove strategije da osigura zadovoljstvo radnika i poveća njihovu lojalnost, te da pruži uslove koji su konkurentni onima u Evropi. Kako je napisao na društvenim mrežama:

„Kako bismo osigurali zadovoljstvo naših radnika i pružili im priliku da ostanu u našem kraju, odlučili smo se na konkretne korake, a ne samo na riječi i politiku. Danas smo odlučili pokloniti dva automobila Golf 7 našim dugogodišnjim radnicima. Jasmin ‘Jasko’ Dolić će dobiti Golf 7 iz 2017. godine, dok će Safet Kendić dobiti Golf 7 iz 2016. godine. Bez žiranata, bez kamata i bez vraćanja – jer oni to zaslužuju.“

Ovaj izvanredan čin pokazuje koliko poslodavci mogu utjecati na motivaciju i zadovoljstvo svojih radnika, te pružiti konkretne nagrade za njihov trud i posvećenost. Potez Braco Kendića svakako zaslužuje svaku pohvalu i predstavlja svijetli primjer kako se može pozitivno utjecati na radnu atmosferu i zajednicu. (dijasporainfo.net)