OČISTITE FUGE I PLOČICE PRIRODNOM METODOM: Iskusne domaćice otkrile trik, KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI?

Zanimljivosti

OČISTITE FUGE I PLOČICE PRIRODNOM METODOM: Iskusne domaćice otkrile trik, KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI?

Prirodna alternativa jeftinija je i bolja, a rezultati će biti vidljivi odmah

S vremenom, zbog vlage i drugih čimbenika, fuge u kupaonici mogu promijeniti boju, što može biti vrlo teško očistiti. Osim toga, postoji i rizik od pojave plijesni. Iako mnogi preporučuju izbjeljivač za čišćenje fuga, postoje i bolja rješenja.

Kako piše Express, na Redditu je jedan korisnik pod naslovom ‘Savjeti za čišćenje’, napisao da postoji jedno prirodno sredstvo koje će puno bolje očistiti fuge.
Naime, on tvrdi da što više koristite izbjeljivač na pločicama i fugama, to će vam on općenito više trebati, a s njime se slažu i stručnjaci sa Sirgrout.com. Dodali su i da korištenje izbjeljivača za čišćenje obojenih fuga može izazvati izbljeđivanje boje, čineći je neujednačenom, a može čak i ukloniti pokrov, ako se izbjeljivačem ne rukuje pravilno. Također, izbjeljivač može i oslabiti fugu, uzrokujući njeno pucanje i mrvljenje.

Međutim, postoji određena prirodna alternativa koju sigurno imate u svom kuhinjskom ormariću. Prema anonimnom korisniku, soda bikarbona je izvrsno sredstvo u borbi protiv prljavih fuga i plijesni. Sve što trebate napraviti je nanijeti gustu pastu od sode bikarbone i vode na fuge, ili područja koja imaju plijesan, i ostaviti dva do tri sata. Nakon toga samo dobro isperite i provjetrite prostoriju.

Neki od savjeta uključivali su miješanje sode bikarbone i limunovog soka, ili sode bikarbone i bijelog octa, a preporučili su da mješavine nanesete na četkicu za zube ili vlažnu krpu te da izribate pločice kako bi vaše fuge bile što čišće. (novi.ba)