Jana pobjegla sa vjenčanja u šumu: Prvo su joj pronašli cipele, a onda se zbog prizora svima slošilo

Svijet

Jana pobjegla sa vjenčanja u šumu: Prvo su joj pronašli cipele, a onda se zbog prizora svima slošilo

Ruskinja Jana Balobanova (24) iz Svedlovsk regiona pronađena je mrtva u šumi nakon što je pobjegla sa vjenčanja prijatelja.

Ostatke nesrećne djevojke pronašli su lokalni čuvari koji su bili u potrazi sa nekoliko njenih prijatelja. Prizor je bio užasan. Prvo su pronašli njene cipele, a potom su stotinjak metara dalje vidjeli grupu medveda kako kidaju i glođu njene udove.

Ruskinja je došla na vjenčanje prijatelja iako to nije željela. Na nagovor prijateljice pristala je da se pojavi, budući da je prijatelj bio bivši momak drugarice. Nakon sat vremena, posvađala se sa dvoje gostiju i bijesno je napustila vjenčanje otišavši u pravcu šume.

Iako joj je jedan lokalni gost rekao da se ne šali sa odlaskom u šumu jer u njoj ima puno medvjeda, Jana ga nije poslušala.

Prema prvim rezultatima istrage, Jana je otišla čak 800 metara u srce šume, odnosno daleko od civilizacije, a sudeći prema tragovima, djeluje i da se možda izgubila.

– Ovo je bila nevjerovatna greška nesrećne žene. Čim smo krenuli u potragu, primeijtili smo dosta tragova medvjeda, odnosno medvjedice i njenih potomaka. Ukoliko im se suprotstavila ili je bježala pred njima, to je svakako bio razlog napada čopora – rekao je inspektor Andrej Sakulin.

Prijatelji Jane Balobanove ne mogu da vjeruju šta se dogodilo.

– Sada ćemo ovo vjenčanje svi pamtiti do kraja života po njenoj smrti. Nije izgledala toliko bijesno kad je izašla napolje u dvorište restorana. Mislili smo da će se brzo vratiti – rekao je Igor Verunjin, jedan od prijatelja preminule djevojke, piše “Objektiv“. (haber.ba)

Odgovori