U PRAŠAK ZA VEŠ stavila je KAŠIKU OVOG ZAČINA: Trik je genijalan i sigurno ćete ga koristiti

Zanimljivosti

U PRAŠAK ZA VEŠ stavila je KAŠIKU OVOG ZAČINA: Trik je genijalan i sigurno ćete ga koristiti

Pranje odeće ponekad i nije tako jednostavna stvar.

Nekad nam se čini da je to čitava nauka od biranja programa, gledanja etiketa na poleđini stvari, posebni praškovi, omekšivači. Čest problem je i smanjenje odeće od pranja ili mijenjanje inteziteta boje.

Kuhinjski začin za nepromjenjen intezitet boje odjeće

Za to vam je potreban jedan začin koji sigurno svi imaju kod kuće. Dakle, jedino što vam je potrebno jeste jedna kašikica crnog bibera. Dovoljna je jedna kašikica crnog bibera, koji garantuju da vam omiljeni komad odjeće nikada neće izgubiti boju.

Crni biber otapa ostatke sapuna na vašoj odjeći, koji su najveći krivci što sa prljavštinom u otpadnim vodama završe i pigmenti boje sa vaše odjeće.

Važno je da znate i da ukoliko dodajete biber u veš mašinu za veš čiju boju nastojite da sačuvate, morate veš da perete u hladnoj vodi.

Postupak:

Biber pomiješate sa praškom za veš, pa sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite da se pere. Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odjeći, a oni su najveći krivci što sa prljavštinom u otpadnim vodama završe i pigmenti boje sa vaše odjeće. (novi.ba)

Odgovori