SVAKO VEČE JE STAVLJALA NOGE U LAVOR VRELE VODE! Ni sama nije mogla da veruje šta joj se DESILO!

Zdravlje

SVAKO VEČE JE STAVLJALA NOGE U LAVOR VRELE VODE! Ni sama nije mogla da veruje šta joj se DESILO!

Imala sam stalne “ženske” probleme: nepravilne menstrualne cikluse, bolne menstruacije, ciste na jajnicima… Mama me stalno savetovala da obuvam duple čarape, te da tokom zimskih meseci nikako ne izlazim napolje bez hulahopki.

A onda se, baš prošle zime, moje stanje pogoršalo – borila sam se i sa neplodnošću. Majka (68 godina) se prisetila saveta njene majke, prema kojem sam trebala tokom tri meseca, svako veče da noge stavljam u lavor tople vode. Smatrala sam to babskim pričama i naravno, nisam je poslušala. Ali, kako to život obično namesti, čula sam od jedne poznanice kako orjentalna medicina veruje da tople kupke za noge, rešavaju većinu ženskih problema, uključujući i probleme sa neplodnošću.

Lekari tradicionalne orijentalne medicine veruju da kupke za stopala i Ahilove tetive zagrevaju i opuštaju celo telo i pomažu pri izlečenju ženskih tegoba. One pomažu u borbi protiv neplodnosti, seksualne disfunkcije, problema sa menopauzom, nepravilnih ciklusa i bolnih menstruacija.

Kasnije sam čitala da topla voda povećava cirkulaciju krvi u telu, donosi korist venama, normalizuje krvni pritisak, smanjuje nivo glukoze u krvi, jača imunološki sistem. Topla voda i zagrevanje stopala poboljšava seksualni život kako žena, tako i mušaraca.

Kako pravilno zagrevati noge?

Uzmite posudu dovoljno veliku da voda prekriva članke u noga. Napunite je sa vodom 38 do 42 stepena Celzijusa. Dolivajte vrelu vodu, tako vam tokom pola sata, koliko zagrevate noge, voda uvek bude topla. Noge zagrevajte 30 minuta pre spavanja i tako 3 meseca zaredom, svako veče.

U kupku možete dodati đumbir i to će ojačati vaš imunitet. Ako u vodu dodate kašiku soli i kašiku sode bikarbone – očistićete telo od toksina i normalizovati šećer u krvi. Ako noge potopite u čaj od mešavine kantariona, kamilice, kalendule, nane i matičnjaka – rešićete većinu zdravstvenih tegoba. Mene je ova terapija spasla, a na vama je da pokušate, ne može da vam škodi. (Espreso.rs / Mediji)

Odgovori