ŽENA OČISTILA PLIJESAN SA JEDNIM SASTOJKOM: Ovo je genijalan način da uklonite crne tačkice ZIDOVI ĆE BITI KAO TEK OKREČENI

Zanimljivosti

ŽENA OČISTILA PLIJESAN SA JEDNIM SASTOJKOM: Ovo je genijalan način da uklonite crne tačkice ZIDOVI ĆE BITI KAO TEK OKREČENI

Crne tačkice na zidovima obično se stvaraju zbog pukotina, loše gradnje, napslih cijevi ili neotvaranja prozora prilikom tuširanja. Još jedan uzrok prevelike vlage u prostorijama je sušenje veša zimi u zatvorenom prostoru.

Osim što narušava estetski dojam, plijesan je štetna i za zdravlje jer je udišemo. Evo kako je se možete riješiti:

Ovo je poznati izbjeljivač koji će ukloniti tragove plijesni. Tri-postotni hidrogen peroksid ulijte u bocu s raspršivačem i poprkajte po pljesnivim mjestima. Ostavite da djeluje oko 10 minuta i prebrišite.

Alkoholno sirće

Sirće takođe ulijte u bocu s raspršivačem i poprskajte po crnim mrljama. Ako vam se ne sviđa njegov miris, možete mu dodati par kapi nekog eteričnog ulja.

Soda bikarbona

Mrlje možete očistiti i običnom sodom bikarbonom ili još bolje – pomiješajte je sa sirćetom.

Ulje čajevca

Ovo ulje ne upotrebljava se samo za njegu kože i kose već je odlično i za dezinfekciju doma. Pomiješajte dvije kašičice ulja sa 450 ml vode i mješavinu ulijte u bočicu. Prije upotrebe je protresite i poprskajte po površini i pustite da se suši.(novi.ba)

Odgovori