MASKA KOJA “ČISTI” MODRICE! Melem od OVE BILJKE je najdjelotvorniji, a i LAKO SE PRAVI!

Zdravlje

MASKA KOJA “ČISTI” MODRICE! Melem od OVE BILJKE je najdjelotvorniji, a i LAKO SE PRAVI!

Koliko vam se puta desilo da se udarite i “zaradite” ružnu i nezgodnumodricu na nozi ili ruci? Usljed udarca koji oštećuje kapilare modrica je u početku crne ili plave boje, a kasnije, porpima žutu, zelenu ili ljubičastu boju.

Postoji mnogo prirodnih melema koji “liječe modrice”, ali melem od krompira se pokazao kao najdjelotvorniji, a i lako se pravi.

Recept:
Krompir skuhajte sa korom. Kada se skuha, oljuštite ga i izgnječite. Potom u njega stavite kašiku meda i pomiješajte s malo mlake vode dok ne dobijete kašicu. Tako pripremljenu masku stavite na modricu i pustite da odstoji oko 15 minuta. Postupak ponavljajte sedam dana i modrica će nestati.

Kada je stvar ozbiljna?
Sklonost ka modricama imaju i osobe koje ne unose dovoljno vitamina C. Njima se savjetuje da unose više voća i povrća i ukoliko je neophodno mulitivitaminskih napitaka. Koža je podložnija modricama i ako je dugotrajno izlažemo suncu.

Ako vam često izbijaju modrice koje ne prolaze ni poslije tri sedmice, obratite se obavezno ljekaru za savjet jer je moguće da imate slabe krvne sudove pa je potrebno da razmislite o načinima da spriječite pojavu proširenih vena na nogama ili pucanja kapilara na licu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(novi.ba)

Odgovori