Kad biste znali KOLIKO je SOK OD KROMPIRA ljekovit, pili biste ga svaki dan (RECEPT)

Zdravlje

Kad biste znali KOLIKO je SOK OD KROMPIRA ljekovit, pili biste ga svaki dan (RECEPT)

Najjednostavnija rešenja su ponekad i najbolja. Ovaj recept možete veoma lako da napravite, ne košta skoro ništa, a može mnogo da pomogne.

Možda ćete se zapitati zašto bi neko pio sok od krompira (a da nije u pitanju votka), ali nije sve u ukusu. Najlekovitije stvari imaju potpuno neprivlačan ukus za nas, a ono što nam je najukusnije, najviše nas truje.

Sok od krompira je prilično bljutav i bezukusan, ali zato je veoma zdrav, pa se pije i u okviru čuvene Brojsove medicinske dijete.

Evo za šta je sve dobar ovaj lekoviti sok:

Alkalizuje telo

Sok od krompira je bazan pa zato može da pomogne u uspostavljanju kiselo-bazne ravnoteže organizma, što je veoma važno za nas, jer način ishrane danas uzrokuje da naše telo uvek naginje ka kiselosti.

Pomaže protiv gihta

Smanjuje nivo mokraćne kiseline i samim tim pomaže protiv gihta.

Ima protivupalno dejstvo

Zbog ovoga sok od krompira može da pomogne kod artritisa i drugih oblika upalnih procesa, posebno zglobova, a pomaže i kod bolova u leđima. Takođe, podstiče cirkulaciju u svim delovima tela.

Čisti kožu

Ima smirujuće dejstvo na ekceme, pa čak i akne, pomaže da se očisti koža.

Pomaže u mršavljenju

U tu svrhu treba piti po šolju soka od krompira pre doručka i uveče 2-3 sata pre spavanja.

Čisti jetru

Zato može da se koristi za detoksikacijske dijete (kao što se i koristi u Brojsovoj dijeti), ali takođe i da se potpomogne funkcionisanje jetre i žučne kese, ukoliko postoje problemi. Pije se 2 dl ujutru na prazan stomak.

Pomaže u lečenju gastritisa i čira

U tu svrhu preporučuje se da se uzima po jedna kašika soka od krompira razređenog sa malo vode, pola sata pre doručka, ručka i večere.

Kako se pravi?

Veoma je jednostavno napraviti ovaj lekoviti sok. Krompir dobro operite i uklonite s njega sve klice i zelene delove kore ako ih ima.

Zatim ga narendajte, stavite u lanenu krpu i iscedite sok (možete upotrebiti i sokovnik).

Sok uvek pijte sveže naceđen, a ako vam je neukusan, možete ga pomešati sa sokom od limuna, jabuke, šargarape, medom…

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (zdravljeipriroda.com)