Glumila UBICU u horor filmu, a onda je i u stvarnom životu doživela noćnu moru: Familiju je zavila u crno

Svijet

Glumila UBICU u horor filmu, a onda je i u stvarnom životu doživela noćnu moru: Familiju je zavila u crno

Mislila je da nikad neće doživeti ono što je radila pred kamerama

Američka glumica Taker Mur-Rid igrala je 2020. godine glavnu ulogu u nezavisnom filmu “Iz mraka” (“From the dark”).

U filmu je u samom finalu bila prinuđena da u samoodbrani upuca glavnog progonitelja. Samo tri meseca kasnije, ona je i u stvarnom životu završila iza rešetaka pošto je ubila ujaka Šejna Mura.

Šejn Mur (63) studirao je prava u Kaliforniji, u čemu mu se brzo pridružila sestra Keli. Brat i sestra živeli su godinama tamo pre nego što su se vratili u Oregon u susednu kuću njihovih roditelja.

Dok su pazili na roditelje, oboje su ušli u brak a Keli je u njemu dobila ćerku Taker. Ujak Šejn od Takerinog detinjstva nije se najbolje slagao s njom.

Posle serije sukoba i svađa u njenom adolescentskom periodu, 2016. godine dogodio se zločin. Policija Oregona primila je poziv devojke koja je saopštila da joj je ujak mrtav i da ga je upucala u samoodbrani.

Pokrenuta je istraga a Taker je puštena iz pritvora usled nedostatka dokaza da je s predumišljajem likvidirala ujaka. Činilo se da je priča okončana pošto je puno svedoka govorilo da ju je ujak maltretirao celog života i da Takerina majka Keli ništa nije mogla da uradi po tom pitanju.

– Šejn je na našem imanju uzgajao mari*uanu i godinama je imao u podrumu tajnu laboratoriju za proizvodnju metamfetamina – rekla je tada Keli Mur.

– Tužila ga je za se*sualno uznemiravanje i porodično nasilje, ali predmet nikad nije okončan. Celog života patila je zbog ujaka – reči su jednog člana familije Mur koji je posle smrti Šejna Mura želeo da ostane anoniman.

Ipak, Taker Mur-Rid je završila ponovo u pritvoru. U priči se iznenada pojavila Stejsi Mekenzi, Šejnova cimerka i najbolja prijateljica s kojom je živeo u kući.

Šejnova prijateljica tvrdila je da su se nedeljama pre njegove smrti Taker i on svađali oko imanja i toga ko će da ga nasledi u slučaju smrti Lore Mur, Šejnove i Keline majke.

– Taker mu je pretila da će ga ubiti ako pokuša da uzme kuću. Šejn mi je dan pre smrti rekao da je ubeđen kako će ga Taker zaista ubiti, ili pak Keli, njegova sestra – rekla je tada Stejsi, posle čega se policija pitala zašto je dve godine čekala na ovaj iskaz.

Taker je ipak puštena na uslovnu slobodu, posle čega je čak i snimala pomenuti film “Iz mraka”. Samo tri meseca kasnije vraćena je u pritvor, tačnije zatvor na odsluženje četvorogodišnje kazne za ubistvo, prenosi Oxygen. (objektiv.rs)