Sandra imala čudne simptome, a onda je otkrila ISTINU: Nakon toga je doživela najveći PREOKRET u životu

Ispovijesti

Sandra imala čudne simptome, a onda je otkrila ISTINU: Nakon toga je doživela najveći PREOKRET u životu

Sandra se odlučila da podeli svoju priču u nadi da može da podigne svest o testiranju

Kada je Sandri Smit iz Severnog Jokšira u Velikoj Britaniji rečeno da je HIV pozitivna, ova 65-godišnja žena to je doživela kao olakšanje jer je konačno dobila neke odgovore.

U mesecima pre postavljanja dijagnoze je izgubila 20 kilograma i bila je toliko bolesna da je kolabirala u bolnici gde je poslata na kliničku procenu.

 Krv više puta vađena – ali nikada nije testirana na HIV.

Sandra se odlučila da podeli svoju priču u nadi da može da podigne svest o testiranju i obezbedi da ljudi dobiju vitalni tretman koji im je potreban ranije.

Uprkos brojnim infekcijama u gru*ima i simptomima povezanim sa HIV-om – kao što su neobjašnjivo noćno znojenje, gubitak težine, herpes i drozd – rekla je da medicinari nikada nisu ni razmatrali virus.

Ona smatra da su lekari zbog njenih godina, lokacije i nespadanja u grupu sa visokom prevalencijom HIV-a prevideli mogućnost da ona ima bolest.

Tek nakon što je poslata u bolnicu u Harogateu, Sandra je konačno dobila odgovor koji joj je bio potreban.

– Doktor mi je rekao da sam HIV pozitivna. Mislila sam da će reći da je u pitanju rak u četvrtoj fazi. Bilo je olakšanje znati šta je to – ističe žena.

U toj fazi njeno stanje se toliko pogoršalo da su joj lekari rekli da joj je potrebno hitno hitno lečenje na Univerzitetu Sent Džejms u Lidsu kako bi joj spasila život.

– Bila sam prilično daleko, bila sam u fazi kada sam mislila da ću reći poslednje zbogom – rekla je Sandra.

Međutim doktori su uspeli da joj spasu život, nakon čega joj se život potpuno promenio.

Sandra sada volontira u dobrotvornoj organizaciji koja obezbeđuje skloništa za ljude koji prolaze kroz isto što i ona. (objektiv.rs)