Tužila doktora jer je PORODIO njenu majku i doneo ju je na svet: Kad vidite presudu, frapiraćete se

Ispovijesti

Tužila doktora jer je PORODIO njenu majku i doneo ju je na svet: Kad vidite presudu, frapiraćete se

Kako navode mediji, ovo je bila jedinstvena presuda

Evi Tumbs (20) tužila je doktora svoje majke jer joj je dozvolio da se porodi, dobila je parnicu i dobiće milionsku odštetu.

Ona je, naime, tužila doktora za “pogrešno začeće” pošto joj je dijagnostifikovana spina bifida (SB) nakon rođenja

Retko stanje se javlja kada se kičma i kičmena moždina ne formiraju pravilno, što dovodi do trajnog invaliditeta. To znači da Evi ponekad provede 24 sata dnevno povezana na cevi.

Kažu da je njena pokretljivost “veoma ograničena” i da bi sve više zavisila od invalidskih kolica kako bude starija, a takođe pati od problema sa crevima i bešikom.

Ova 20-godišnjakinja, koja ima karijeru u jahanju s preponama i takmičila se i sa invalidima i sa sposobnim jahačima, tvrdila je da doktor Filip Mičel nije savetovao njenu majku da uzima vitalne suplemente pre nego što zatrudni, prenosi Times Now.

Navela je da bi odložila trudnoću da je doktor rekao njenoj majci da treba da uzima folnu kiselinu kako bi smanjila rizik od kičmene bifide koja utiče na njenu bebu. To bi faktički značilo da se Evi uopšte ne bi rodila.

Sudija Rozalind Koe KC podržala je Evin slučaj jedinstvenom presudom na Višem sudu u Londonu i presudila je da bi, da su Evinoj majci “dali ispravne preporučene savete, ona bi odložila pokušaje da zatrudni”.

Evini advokati su rekli da tačna suma nije izračunata, ali da bi to bila “velika” cifra, možda i milionska, jer bi trebalo da pokrije troškove njene opsežne nege za život. (objektiv.rs)