Godinu dana skupljali novac da mogu da organizuju venčanje: Gest ovog gosta šokirao ih je za ceo život

Ispovijesti

Godinu dana skupljali novac da mogu da organizuju venčanje: Gest ovog gosta šokirao ih je za ceo život

Zakari (33) i Medlin (30) Vajans iz Hamiltona u Kanadi radili su poslove konobara u različitim restoranima kada ih je zadesila epidemija

U roku od mesec dana njihovi životi, kao i miliona drugih na planeti, u potpunosti su zaustavljeni. Zakari je ostao bez posla, pa je Medlin morala da radi i duple smene kako bi ostali na “pozitivnoj nuli”. Ipak, plan je u startu propao, ali nije njihova ljubav i međusobno razumevanje.

Štaviše, Medlin je zatrudnela i oni su početkom ove godine odlučili da se venčaju. Iako su bili u jako lošoj finansijskoj situaciji.

– Zakari je već paničio oko venčanja, jer nismo imali novca bukvalno da izguramo mesec, a kamoli da organizujemo jedan takav događaj. Saslušao je moj predlog za štednju, pa smo malo pomalo, iz meseca u mesec, uspevali da odvajamo nešto para. Posle godinu dana štednje i odricanja svega i svačega, prikupili smo dovoljno novca da možemo da priuštimo veselje za oko 30 ljudi. Pored naših roditelja, braće, sestara i kumova, pozvali smo oboje po nekoliko prijatelja iz mladosti – priča Medlin za ABC 7.

Ovaj par koji je u međuvremenu dobio devojčicu po imenu Zoe pamtiće po dolasku Džefa, starog Zakarijevog školskog druga kojem se tokom prošle decenije “izgubio trag” i niko nije znao šta radi i čime se bavi.

– Nismo znali ni da li je živ. Zakari je nekako uspeo preko njegovih roditelja da dođe do telefona i uspostavljen je kontakt. Oduševljeno je prihvatio poziv za venčanje setivši se dogovora sa Zakarijem da jedan drugom moraju da budu na najvažnijem danu u životima. Ono što nismo znali je da je Džef postao veoma uspešan agent za nekretnine u Kaliforniji. Njegov život nije bio bajka, ali uspeo je u tom poslu i na venčanju nas je šokirao poklonom. Ne samo što nam je uručio ček sa pozamašnim iznosom, već mu je dao detaljan predlog kako da ga ubaci u svoj posao u oblasti San Franciska. Zakari je uveče bio u šoku. Ležali smo u sobi i umesto da uživamo, pitali smo se da li da on to prihvati. I prihvatio je. Preselili smo se tokom proleća u SAD, gde sam se i porodila i napustili smo posao konobara. Dok sam ja kući sa Zoe, on prodaje i iznajmljuje kuće. Prvi put mogu da kažem da živimo pristojno i da ćemo ćerci pružiti udoban život. Ni danas ne možemo da verujemo koliko su nas sudbina i stari Zakarijev dogovor sa Džefom iznenadili – kaže Medlin.

Treba li reći da je Džef postao i kum malene Zoe?

– On se oženio pre tri godine i ima takođe ćerku. Od čoveka za koga nismo znali da li je živ i ako jeste, gde se nalazi, došli smo dotle da smo sada nerazdvojni i da njegova ćerka već sada glumi bejbisiterku našoj – dodala je Medlin Vajans. (objektiv.rs)