AKO SE BUDITE NOĆU UVIJEK U ISTO VRIJEME – može biti opasan zdravstveni problem: Oni koji se “trgnu” pred zoru su u najvećoj opasnosti

Zdravlje

AKO SE BUDITE NOĆU UVIJEK U ISTO VRIJEME – može biti opasan zdravstveni problem: Oni koji se “trgnu” pred zoru su u najvećoj opasnosti

Ukoliko se neprekidno budite otprilike u isto vrijeme svake noći, Kinezi predlažu da proučite tjelesni sat.

Kažu da svaki sat sna prije ponoći vrijedi 2 sata nakon ponoći, ali da biste se dobro naspavali, prvo treba da provjerite svoje organe.

„Bright Side“ je saznao da je svaki sat tokom noći povezan s određenim organom i s vama dijelimo ovu zanimljivu informaciju. Imajte na umu da ono što ćete pročitati nisu medicinski savjeti.

Od 21 do 23 sata

Razmak između 21 sat i 23 sata povezan je s vašim endokrinim i limfnim sistemom, kažu Kinezi. Oni su aktivniji u to vrijeme. Ako nisu u ravnoteži, mogli biste da se osjećate depresivno i loše spavate u ovo doba večeri.

Takođe, možete doživjeti: maniju, osjećaj krivice, neravnotežu hormona i poremećaj štitaste žlijezde. Potrebna vam je bolja rutina odlaska na spavanje i zapamtite da je 22.30 trenutak kada bi trebalo da budete u krevetu kako biste bili sigurni da ćete zaspati do 23 sata.

Od 23 sata do 1 ujutru

Ovo doba noći je odgovorno za žučnu kesu. Narušen rad ovog organa dovodi do neuravnoteženog osjećaja nesigurnosti, loše procjene, poteškoća u donošenju odluka, sramežljivosti, bojažljivosti i visokog holesterola.

Stručnjaci savjetuju da izbjegavate unos nezdravih pića i transmasti.

Od 1 do 3 sata ujutru

U tom razdoblju jetra je aktivnija. Pokušava da detoksikuje vaše tijelo i obradi emocije nakupljene tokom prethodnog dana. Kad ste budni, mogli biste da se osjećate ljutito, neraspoloženo i da imate glavobolje.

Ako se stalno budite u ovo vrijeme, možda imate previše loših navika, uključujući konzumiranje nezdravih pića i namirnica, posebno ako to činite noću.

Od 3 do 5 sati ujutru

Pluća su tokom ovih sati posebno aktivna. Ako imate problema s ovim organom, možete osjetiti tugu, plitko disanje, znojenje i bolove u gru*ima.

Pokušajte da radite vježbe disanja prije spavanja ili razgovarajte s prijateljem ili psihologom.

Od 5 do 7 sati ujutru

Debelo crijevo ovaj put radi aktivno. Ako postoji poremećaj, možete se osjećati odbrambeno ili zaglavljeno u situaciji.

Svaki put kad se probudite, možete da se osjećate frustrirano. Kinezi predlažu da u svoju ishranu uključite više vlakana ili vode. (novi.ba)