OTKRIVENO KAKO SE UTOPIO DEČAK (10) U BAZENU: Njegov drug u strahu pokušao da prikrije tragediju u Odžacima…

Svijet

OTKRIVENO KAKO SE UTOPIO DEČAK (10) U BAZENU: Njegov drug u strahu pokušao da prikrije tragediju u Odžacima…

Na gradskom bazenu u Odžacima u nedelju oko 21.30 utopio se dečak B.P.(10). Njega je u bazen gurnuo osmogodišnji drugar, s kojim je bio u igri u okolnom šumarku.

Nesrećnog dečaka je oko 22 sata pronašla policija, kojoj su roditelji prijavili nestanak sina. Oba dečaka, koji su neplivači, došli su sa drugog kraja grada (kod stare ciglane) da se igraju oko bazena. Dečaka, koji je nastradao, do šumarka je popodne dovezao deda.

– On je trebalo da se vrati kući sa drugom decom, ali ga nije bilo. Njegov drugar je rekao da je B.P. otišao kući pre svih, što je izazvalo sumnju, jer zašto bi otišao a da se nikom ne javi. Tako je krenula potraga za njim – rekao je izvor iz Policijske stanice (PS) u Odžacima.

Bazen je bio zatvoren, jer na njemu još nije počela kupališna sezona, a dvojica dečaka su ušla tako što su preskočila ogradu, što je promaklo čuvaru.

– Čuvar je rekao da nema nikog na bazenu i da ništa nije primetio, ali su pripadnici PS ipak otišli da pretraže objekat. Našli su dečaka, posle čega je vraćen snimak sa nadzornih kamera, na kojem se videlo da ga je u vodu gurnuo drugar koji je kazao da je B.P. ranije otišao kući – kaže policajac.

Nesreća se dogodila tako što je dečak stao na uzišenje za skok u vodu, a drugar ga je, misleći verovatno da ovaj zna da pliva, gurnuo i preplašen napustio bazen.

– Na snimku se vidi da je dečak dva puta isplivavao na površinu. Borba za život je trajala nekoliko minuta i on je mogao biti spašen da je neko primetio njegov upad u vodu. Čuvar je gluv i teško priča, ali nije slep, i mogao je to da vidi da je bio u blizini – kaže naš izvor.

Policajac ističe da je posao čuvara previše odgovoran da bi bio poveren osobi s posebnim potrebama.

– Najteže je tragičnu vest bilo javiti roditeljima nastradalaog dečaka, a i onima čiji je sin gurnuo drugara. Deca ne podležu zakonskoj odgovornosti, ali postoje propusti roditelja, što će ispitati Centar za socijalni rad i policija – rekao je službenik PS. (Kurir.rs/Novosti)

Odgovori