SVI KAŽU DA DJELUJE! Provjeren recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva – EVO ŠTA VAM TREBA

Zdravlje

SVI KAŽU DA DJELUJE! Provjeren recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva – EVO ŠTA VAM TREBA

Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podsjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.

Predio stopala na kome se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol. Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu.

Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvojamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve.

Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva
Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. O čuvarkući smo dosta toga pisali i vrlo je korisna biljka koja gotovo da ne zahtjeva nikakvu pažnju da bi rasla.

Najčešće je nalazimo na stijenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima na krovu kuće.

Uputstvo za pripremu: uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega. Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite cijeli dan pa uveče zamijenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat.

Za par dana, najčešće 3-4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korjenom, a mjesto gde je bio, popuniće zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vrijeme.

Ukoliko imate iskustva sa ovom metodom uklanjanja kurjeg oka i žuljeva, slobodno ostavite komentar ispod.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Odgovori