MLIJEKO ČINI ČUDA ZA CVIJEĆE: Upotrijebite ga na OVAJ NAČIN, sprječava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)

Zanimljivosti

MLIJEKO ČINI ČUDA ZA CVIJEĆE: Upotrijebite ga na OVAJ NAČIN, sprječava razvoj bolesti i štiti biljke od štetočina! (RECEPT)

Za ovaj čudesni rastvor potrebna su vam samo 2 sastojka

Kiša koja je danima padala prijeti da uništi rasad koji smo posadili ovog proleća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im “imunitet” i ojačati ih, a to je, prema riječima iskusnih baštovana, najblje uraditi mlijekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cvijeća.

Mlijeko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mleka je odlično sredstvo za prevenciju koji djeluje tako što stvara zaštitini sloj.

Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cvijeću da cvjeta raskošnije tokom ljeta. Evo kako se pravi:

Najbolje je koristiti svježe, a ne dugotrajno mlijeko. Sve što je potrebno je da pomiješate mlijeko i vodu u razmjeri 1: 3.

Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cvijeće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima. (novi.ba)

Odgovori