PROBALA SAM SVE, OVO JE NAJBOLJE ZA ČIŠĆENJE! Za potpuno sterilno i blistavo kupatilo TREBA VAM SAMO BIJELI LUK

Zanimljivosti

PROBALA SAM SVE, OVO JE NAJBOLJE ZA ČIŠĆENJE! Za potpuno sterilno i blistavo kupatilo TREBA VAM SAMO BIJELI LUK

Kupatilo je prostorije gdje se najviše nakuplja mikroba, gljivica i bakterija, pa je zato neophodno čistiti ga što češće. Pored kupovnih sredstava, koji često umiju da bude veoma agresivna i oštete emajl i keramiku, postoje i ona prirodna, odnosno od sastojaka i namirnica koje najčešće koristimo u kuhinji.

Jedan takav “tretman” čišćenja uključuje i bijeli luk, moćno sredstvo koje se bori protiv klica i bakterija. Ovu namirnicu svi imamo u kući, a sam metod će vas koštati svega par dinara!

Odavno je poznato da bijeli luk ima dezinfekciono i protivupalno dejstvo, a od velike je koristi i za čišćenje doma, posebno kupatila. Alicin, koji se nalazi u belom luku, efikasno se bori protiv bakterija i gljivica.

Kako koristiti bijeli luk za čišćenje toaleta i kupatila?

Ne može biti lakše! Oljuštite čen bijelog luka i stavite ga u WC šolju preko noći. Luk će ispustiti alicin koji će “odraditi” svoj posao i uništiti bakterije. Sljedećeg jutra samo povucite vodu. Preporuka je da ovaj “tretman” parktikujete dva puta nedjeljno, a kupatilo će biti sterilno i čisto poput bolnice!

Čaj od bijelog luka protiv žutih fleka u toaletu

Bijeli luk takođe može da pomogne da se riješite žutih fleka u toaletu. Sve što je potrebno jeste da napravite čaj od ove namirnice, a evo i kako: usitnite ili narendajte tri čena belog luka i stavite ih u litar ključale vode. Ostavite da tako odstoji oko 20 minuta prije nego što ga sipate u WC šolju. Sledećeg jutra jednostavno povucite vodu i pustite da se bijeli luk spere. Ukoliko su fleke tvrdokornije, ponovite postupak nekoliko dana zaredom – bićete oduševljeni rezultatom. Na isti način možete očistiti i kadu. (novi.ba)

Odgovori