SVAKA ŽENA U SEBI IMA OVO PROKLETSTVO: Isključite hormon debljanja u vašem tijelu i istopićete se!

Zdravlje

SVAKA ŽENA U SEBI IMA OVO PROKLETSTVO: Isključite hormon debljanja u vašem tijelu i istopićete se!

Ukoliko želite da efektivno smršate onda je vrijeme da deaktivirate hormone koji skladište salo. To ćete uspjeti uz ovih nekoliko savjeta: Jedini način da se smanji nivo kortizola jeste da vježbate ili meditirate.

Zdrava ishrana je takođe važna, zato nemojte jesti masno meso, već jedite ribu i orahe, unesite što više omega 3 masne kiseline, takođe jedite voće i povrće. Jako je bitno i da dovoljno spavate.

Visok nivo insulinske rezistencije doprinosi gojenju, a takođe i dijabetesu.

Najbolji način da se ne razvije rezistencija na insulin jeste što manji unos šećera. On je glavni uzročnik viceralne masnoće. Spavajte 7-8 sati dnevno, jer manjak sna takođe dovodi do rezistencije na insulin.

Estrogen se povećava fiziološki ili dijetom.

Kod žena se ponekad povećava zbog terapije kontraceptivnim pilulama. Njega je najbolje smanjiti prirodnim putem. Jedite namirnice bogate vlaknima kao što su ječam i zob, organsko voće i povrće koji će sami prirodno smanjiti estrogen.

Leptin je hormon koji iznenađujuće funkcioniše.

Kada jedete više, on više i brže reguliše masti i šećere, a radi potpuno suprotno kada ne jedete dovoljno. Najbolji način da podignete nivo leptina jeste da konzumirate ugljene hidrate, ali da pritom i vježbate. Brze šetnje će vam pomoći u povećanju endorfina koji smanjuje stres i anksioznost. (novi.ba)

Odgovori