Mužu rekla da je zatrudnila dok je već bila u drugom stanju: Kad je otkrio cijelu istinu – sledio se

Svijet

Mužu rekla da je zatrudnila dok je već bila u drugom stanju: Kad je otkrio cijelu istinu – sledio se

Muž je bio u potpunom šoku. Ništa mu nije bilo jasno.

Kada mu je supruga Rebeka Roberts (39) rekla da je možda trudna i da treba da kupe test, Ris Viver (43) je bio van sebe od sreće.

Godinu dana maštali su o tome da konačno oforme porodicu i činilo se da im se trud konačno isplatio. A onda je malo i sudbina uplela prste u njihove živote i nagradila ih dodatno još jednim djetetom poslije samo tri sedmice!

Rebeka je na ultrazvuku u drugom mjesecu trudnoće vidjela fetus dječaka Noe koji je bio njihova najveća želja u životu. Međutim, poslije samo nekoliko sedmica, na ultrazvuku je primijećen još jedan, novi fetus!

Muž je bio u potpunom šoku. Ništa mu nije bilo jasno. Rekao je da sa suprugom više od mjesec i po dana nije vodio ljubav. Kako je ovo bilo moguće?

“Ultrazvuk napravljen u 12. sedmici pokazao je da je Noa dobio malu sestru Rozali. Ostala sam trudna dok sam već bila trudna, što je bilo apsolutno nevjerovatno. Tada su nam doktori rekli da je Rozali začeta samo tri sedmice poslije Noe, što se već potpuno poklapalo sa Risovom računicom. Upao je u paranoju, nije mu bilo jasno kako sam dva mjeseca kasnije ponovo zatrudnila”, rekla je kroz smijeh Rebeka Roberts.

Ona je doživjela “superfetaciju”, stanje u kojem žena može ponovo da zatrudni ako je već u drugom stanju. To stanje je toliko rijetko u svijetu da se od 2008. godine do danas dogodilo samo desetak puta!

“Sad vam je vjerovatno jasnije zašto se moj suprug odsjekao od straha i paranoje. I kada su mu doktori sve saopštili nije mogao da diše. Slijedio se koliko se uplašio kako ću sve da izguram”, dodaje Rebeka.

Muž i žena bili su uznemireni zbog razvoja Rozali u materici, zabrinuti da bi toliko zaostajanje za njenim bratom moglo da utiče na njeno zdravlje pri rođenju.

“Cijelu trudnoću smo proveli na trncima”, kaže Rebeka.

Bebe su rođene carskim rezom u septembru 2020. godine. Obje su provele prvih nekoliko sedmica u odvojenim neonatalnim jedinicama intenzivne njege (NICU).

“Izgurali smo najteže. Sada uživamo. I moj muž uživa, iako je izgledalo tokom trudnoće da mu se konstantno povraća, od silnog straha”, kaže Rebeka, prenosi “Objektiv“.(krtice.net)

Odgovori