“Bile su nerazdvojne, izgledale kao holivudske zvijezde”: Hrvatska zavijena u crno zbog teške tragedije koja je zadesila tri najbolje drugarice…

Svijet

“Bile su nerazdvojne, izgledale kao holivudske zvijezde”: Hrvatska zavijena u crno zbog teške tragedije koja je zadesila tri najbolje drugarice…

Život 27-godišnje Luje P. (27) iz Dopsina nedaleko od Osijeka zauvijek se ugasio u subotu oko 18.40 sati na izlazu iz susjednog mjesta Vladislavci. Sletanje s puta u odvodni kanal “opel korse” kojom je upravljala njena najbolja prijateljica Slađana C. (28) i žestoki udarac u betonski most pokraj puta bio je poguban za Luju, koja je bila na mjestu suvozačice.

Slađana i treća putnica u vozilu, njihova velika prijateljica Matea Š. (27), završile su u KBC-u Osijek s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život.

No, u ponedeljak su barem za njihove porodice stigle koliko-toliko umirujuće vesti.

– Dvije pacijentkinje primljene u Klinički bolnički centar Osijek nakon saobraćajne nesreće imaju teške tjelesne povrede, ali su obje stabilno – odgovorili su iz osječke bolnice na naš upit o stanju povrijeđenih djevojaka.

Slađani je, nakon što je dovezena u KBC Osijek, utvrđeno da ima edem mozga i smrskanu vilicu, a Matea je imala prelome rebara, koji su joj probili plućnu maramicu. Obje su bila u kritičnom stanju.

Velika se tuga i bol nadvila nad malim slavonskim mjestom u kojem su sve tri djevojke živjele od rođenja, u roditeljskim kućama koje su nedaleko jedna od druge, zajedno su išle u školu, dijelile svakodnevicu, srećne i one manje srećne trenutke…

O njihovom prijateljstvu dovoljno svjedoči i činjenica da je nesrećno preminula Luja za dvije nedelje trebalo da bude vjenčana kuma Slađani. No, umjesto radosti i slavlja, njihove su kuće sada zavijene u crno.

– Luja je bila jedinica, najveća radost majci i ocu, koji su oboje već neko vrijeme teško bolesni, a sada ih je zadesila najveća tragedija koju roditelj može doživjeti. Ne znam kako će to izdržati – ispričao je jedan prijatelj Lujine porodice za “Jutarnji list”.

O djevojkama, inače, mještani Dopsina i Vladislavaca, gdje su ih također jako dobro poznavali, pričaju sve najbolje.

Nikada o njima niko nije čuo ništa loše. Živjele su normalnim, mladenačkim životima, imajući svoje želje i snove. Lujini su sada naprasno prekinuti. Pogreb tragično preminule djevojke održan je u 13 sati na mesnom groblju u Dopsinu.

– Bile su nerazdvojne i izgledale kao holivudske zvijezde – rekli su njihovi poznanici, piše 24sata.hr.

Iz PU osječko-baranjske izvijestili su da je “vozačica zbog brzine neprilagođene stanju na kolniku (kiša te mokra i skliska cesta), izgubila kontrolu nad vozilom te sletjela u lijevi odvodni kanal i desnim bočnim dijelom vozila udarila u betonski most kolnog ulaza”.

Luja je na mjestu smrtno stradala. Neki od očevidaca ispričali su kako se sletanje dogodilo prilikom pretjecanja svatovske kolone koja se kretala u istom smjeru u kojem su išle i djevojke. (blic.rs)