Lažirao sopstvenu smrt da vidi da li će mu žena poslije sahrane ući u vezu s kumom: Istina ga je dotukla…

Svijet

Lažirao sopstvenu smrt da vidi da li će mu žena poslije sahrane ući u vezu s kumom: Istina ga je dotukla…

Meksikanac Giljermo Himenez iz Morelije lažirao je sopstvenu smrt kako bi se uvjerio da će njegova supruga Lola ući u vezu sa kumom, za šta je sumnjao dok je “bio živ”.

Himenez je četiri mjeseca prije “smrti” počeo da primijećuje da su Lola i kum Karlos u bliskim odnosima jer su se viđali i kad on nije tu. Kako je bio uvijek patološki ljubomoran, ali preslab da išta prizna supruzi, došao je na ideju da “pogine”.

Supruzi je “kobnog” dana napisao poruku da mu je dosta svega i da će da se ubije. Objasnio je da ga je pogodilo što nema posla u posljednje vrijeme, što nikad djecu nisu dobili i što misli da ga ona vara s kumom.

Potom se odvezao do litice, odakle se survao u rijeku. Policija i ronilačka služba nisu pronašli tijelo, ali su sve ovo zaveli u papirima kao samoubistvo. Lola je “sahranila” Giljerma u društvu familije, kuma Karlosa i još nekih ljudi, dok je “poginuli” sve to posmatrao sa bezbjedne distance.

Potom je narednih dana obigravao oko naselja gdje živi, a kako je imao kačket i stalnu masku na licu, niko nije ni mogao da pretpostavi da je to on. Promijenio je garderobu i način hodanja da bi sve bilo uvjerljivije.

Na kraju je otkrio ono što nije ni slutio – ne samo da je Lola bila vjerna, već je Karlosa tješila što se njegova supruga razboljela a Giljermo ni to nije znao. Sve je otkrio kada je jednog popodneva pratio Karlosa i Lolu do bolnice u kojoj je ležala kuma.

Pritom je Giljermo opazio da Lola zaista jako žali za njim i da je počela ide kod psihijatra kako bi lakše podnijela činjenicu da joj supruga nema. Giljermo je riješio da 2. marta dođe na vrata svoje kuće i sve ispriča Loli.

Sve mu se obilo o glavu – žena ga je izbacila iz kuće i zatražila razvod, kum je prestao da priča s njim dok je policija odradila svoj dio posla i Meksikanac je uhapšen zbog lažiranja sopstvene smrti, prenosi “Objektiv“. (krtice.net)