PILA JE KAŠIKICU OVE SMJESE SVAKOG JUTRA PRIJE DORUČKA: Dogodile su joj se 4 nevjerovatne stvari!

Zdravlje

PILA JE KAŠIKICU OVE SMJESE SVAKOG JUTRA PRIJE DORUČKA: Dogodile su joj se 4 nevjerovatne stvari!

Dva čarobna sastojka ima većina kuhinja, a rijetko kome pada na pamet da ih pomiješa.

Maslinovo ulje je jedna od najzdravijih namirnica koju ćete naći u kuhinji, a isto važi i za limun. Kada pomiješate ove dvije namirnice i pijete ih svakog jutra, učinci na zdravstveno stanje biće vrlo povoljni. Evo šta će vam se sve desti ako ovu mešavinu uzimate svakog jutra na prazan stomak.

Postupak:

Svakog jutra na prazan stomak uzmite kašičicu maslinovog ulja (ekstra djevičanskog) i u nju dodajte par kapi limunovog soka. Nemojte povećavati dozu ni pod kojim uslovima, kašičica dnevno je dovoljna.

ŠTA ĆE VAM SE DOGODITI?

Detoksikacija tijela – I maslinovo ulje i sok limuna pomažu u odstranjivanuju toksina iz organizma. Najbolje bi bilo da ovaj miks pijete najmanje sat vremena prije doručka, tako ćete postići najbolje rezultate čišćenja.

Pomažete radu srca – Maslinovo ulje ima mnogo masnih kiselina koje eliminišu loš holesterol.

Olakšava probleme sa zglobovima i reumom – Tajna je u antiupalnom dejstvu ove mješavine. Ako je redovno uzimate, i uvijek na prazan stomak, primijetićete olakšanje u bolnim zglobovima.

Olakšava konstipaciju – Maslinovo ulje je prirodan laksativ, naročito ako ga konzumirate na prazan stomak.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)