MUČE VAS VIŠKA KILE NAKON PORODA? Bez brige, svaka druga žena ima ovaj problem! Ovo morate znati prije nego što krenete vježati!

Zdravlje

MUČE VAS VIŠKA KILE NAKON PORODA? Bez brige, svaka druga žena ima ovaj problem! Ovo morate znati prije nego što krenete vježati!

Slavne ličnosti i Instagram trendovi često stavljaju velik pritisak na žene nakon poroda, budući da samo par tjedana poslije, mnoge slavne žene ponosno pokazuju vitku liniju i ističu gubitak kilograma. No, ne zavaravajte se! To nije realan svijet, a poimati ga stvarnim je doista opasno. Stručnjaci tvrde da je ženama nakon poroda potrebno pola godine do godinu dana kako bi se riješile viška kilograma, a ponekad je potrebno i više, ovisno o organizmu i stresu.

Koliko god mi pričali o prirodnom procesu koji je potreban ženama prilikom skidanja kilograma, nikako ne idu u prilog fotografije mladih mršavih mama iz časopisa i sa društvenih mreža, koje nas svakodnevno okružuju. Istina je daleko od toga, a ideali savršenstva su nametnuti i iskrivljeni.

Kilogrami nakon trudnoće se ne tope lako na tijelu. Najbitnije je da se ne žurite sa vježbanjem nakon poroda jer to svakako nije zdravo. Potrebno je barem 40 dana odmora do prve vježbe, a preporuka je prethodno potražiti savjet liječnika, točnije ginekologa koji će vas savjetovati jeste li spremne za vježbanje.

Važno je imati strpljenja
Prvih pola godine liječnici strogo zabranjuju vježbanje. Stroge dijete pogotovo nisu preporučljive majkama koje doje, jer organizam traži više hrane nego inače jer zahtjeva veći unos kalorija. Bitnu ulogu igra i iscrpljenost, pa je glad intenzivnija nego inače.

Tek nakon pola godine možete početi s blagim vježbama, ili brzim hodanjem. Najbitnije je početi s jačanjem mišića, ali postepeno.

Važno je imati strpljenja za svoje tijelo, ne žuriti se i vjerovati da će se vaše tijelo s postepenim vježbama i motivacijom vratiti u staru formu.

Naoružajte se strpljenjem i dobrom voljom! I ne zaboravite da su vitke manekenke i pjevačice u časopisima nakon poroda u većini slučajeva uljepšane u Photoshopu! (novi.ba)