Za sve pušače i bivše pušače – Ovo je odličan prirodni način da očistite vaša Pluća od nikotina i katrana!

Zdravlje

Za sve pušače i bivše pušače – Ovo je odličan prirodni način da očistite vaša Pluća od nikotina i katrana!

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljke, đumbira, luka i kurkume

Đumbir

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.

Luk

“Da biste pročistili pluća ne treba vam čudo, već čudesni napitak ljekovitih svojstava napravljen od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume”

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

400 grama luka, 1 litra vode, 400 grama šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup), 2 žlice kurkuma, korijen đumbira veličine palca

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.

Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu.

Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.

Uzmite dvije kašike eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (domacikolaci.net)