Glumila nesrećnu i samohranu majku dok nije otkriveno šta ZAISTA radi, a onda joj je u trenu uništeno sve

Zanimljivosti

Glumila nesrećnu i samohranu majku dok nije otkriveno šta ZAISTA radi, a onda joj je u trenu uništeno sve

Mislila je da će zauvek ovako moći da živi

Britanka Rejčel Hauart (31) privedena je zbog višegodišnje prevare koju je počinila radeći na odeljenju za poslovne i penzione transakcije u Mančesteru.

Ova samohrana majka više od tri godine glumila je pred kolegama i šefovima nesrećnu ženu kojoj je taj posao sve u životu, pošto ne zna kako bi inače podizala “predivnu ćerku“.

Pokušavala je da prolazi neopaženo na poslu dok je prilikom transakcija novca, pre svega na račune penzionera mesec po mesec skidala određene sume i preusmeravala ih je na samo njoj znan način na svoj konto, prenosi Daily record.

Tako je oštetila Odeljenje za Poslovne i Penzione transakcije, kao i uostalom i samu državu za oko 65.000 evra.

Pritom je otkriveno i da je lagala da sama živi sa ćerkom, pošto je ustanovljeno da pod istim krovom sve vreme živi njen partner i otac devojčice Adam Karter koji je imao stabilan i sasvim dobar izvod prihoda.

Prevara je ustanovljena kada su se neki klijenti žalili na svoje iznose koje zatiču prilikom dobijanja penzija i čekova. Odeljenje za prevare otvorilo je internu istragu i u roku od mesec dana ustanovljeno je da je ime Rejčel Hauart konstantno izlazilo u svim transakcijama osoba koje su to obavljale na poslu.

Optužena je izjavila da niko drugi nije imao koristi od toga šta je ona radila, kao i da je samo želela da ćerki obezbedi bolju budućnost.

Kako Rejčel nikad nije osuđivana, niti je ikada privođena, za sud će to biti olakšavajuća okolnost, pa se očekuje da pored otpuštanja s posla i ozbiljne novčane kazne, njoj bude određen veliki broj sati društveno-korisnog rada.

I pored onoga što joj se smeši od kazne, Rejčel je izjavila da joj je uništen život, odnos sa partnerom, kao i uloga majke pred ćerkom koja je saznala sve. (objektiv.rs)