Hana pronašla nemoćnu pticu i 84 dana je držala u ovom DELU TELA: Taj potez zauvek ju je promenio

Zanimljivosti

Hana pronašla nemoćnu pticu i 84 dana je držala u ovom DELU TELA: Taj potez zauvek ju je promenio

Ponašala se prema životinji kao majka

Hana Born Tejlor rekla je da se okrenula prirodi i počela da uči o pticama nakon što nije mogla da nađe posao zbog problema sa vizama.

Kako je više vremena provodila na otvorenom, naučila je mnogo o lokalnim pticama i njihovim rutinama.

No, jednog dana, nakon prilično jake grmljavine, pritekla je u pomoć jednoj maloj zebi se izgubila i izdvojila iz svog jata.

Hana je u intervjuu za Gardijan rekla da je pticu napustilo njeno jato i da joj je gnezdo, koje je bilo na stablu manga, propalo.

Pošto nije mogla da nađe dom, ptica je počela da se gnezdi u Haninoj kosi.

– Oči su joj bile čvrsto zatvorene i drhtala je, premlada da bi preživela sama. Stavila sam je u kartonsku kutiju sa kuhinjskim peškirima, oponašajući gnezdo, i ostala budna celu noć, istražujući kako da se brinem o njoj – rekla je Hana za Gardijan.

Stručnjak za divlje životinje rekao je Hani da će biti potrebno najmanje 12 nedelja da se ptičica pripremi za divljinu. Nakon što je to saznala, počela je da brine o ptici hraneći je termitima i drugim stvarima.

– Što se tiče ovog ptića, ja sam mu bila majka. Naredna 84 dana živeo je u mojoj kosi. Postali smo nerazdvojni – dodala je ona.

Pošto je preuzela odgovornost majke, Hana je uzela pticu i čak je posmatrala kako je naučila da leti. I kako su dani prolazili, ptica je počela da pravi gnezda u Haninoj kosi i na mestu njene ključne kosti.

– Ušuškao bi se ispod kose i svojim kljunom skupljao pojedinačne pramenove, oblikujući ih u krug od pletenih pramenova, nalik na malo gnezdo, a zatim se smeštao unutra – rekla je ona.

Nakon što je došlo proleće, Hana je pustila pticu jer se jato zebe vratilo u tu oblast. Pustila ju je tek nakon što je shvatila da je skupila dovoljno snage da pravilno leti.

– Odgajanje me je naučilo kako da živim u sadašnjosti i promenilo me zauvek – rekla je Hana. (objektiv.rs)