MOJ NAJVEĆI PROBLEM JE LOŠ ODNOS MOJE ŽENE I MAJKE: Ne znam kako da ih natjeram da se slože!!

Ispovijesti

MOJ NAJVEĆI PROBLEM JE LOŠ ODNOS MOJE ŽENE I MAJKE: Ne znam kako da ih natjeram da se slože!!

Kada porodični odnosi zahladne, muškarac je taj koji mora da presječe. Da li se slažete?

“Zovem se Antonije. Imam brata i obojica smo u braku. Otac nam je umro prije 15 godina. Mama živi odvojeno od nas, na drugom kraju grada. Brat i ja je uvijek obilazimo naizmjenično, kupujemo joj hranu i sve što joj treba. Uvijek je uz nas na svim važnijim dešavanjima.

Nakon očeve smrti još više smo se vezali za nju, a sve iz želje da se ona ne osjeti usamljeno. Često na kraju dana zovemo majku da se ispričamo o tome šta se dešavalo u danu iza nas.

Izgleda da je to bila velika greška. Kardinalna greška.

Majka je navikla da bude u toku sa našim životima. Navikla je da sa nama ide svuda – ljetovanja, zimovanja, vikendi, izleti…

Kada sam se oženio, dešavalo se da sa ženom odem na produženi vikend a majka bi se naljutila što je nismo zvali.

Kada sam dobio sina, situacija se pogoršala. Prvih godinu ili dvije, majka ga je čuvala, sa nama išla na odmore. Koristila nam je njena velika pomoć, ali onda je dijete poraslo i njena pomoć nam više nije bila potrebna u velikoj mjeri.

Jednom je naš sin Igor pobijedio na nekom lokalnom takmičenju u crtanju. Kad smo došli kući, rekao sam sinu da pozove baku i sa njom podijeli lijepe vijesti, što je on i učinio. Međutim, ona se strašno uznemirila.

Počela je da plače i da se žali što je nismo pozvali da ide sa nama. Rekla mi je da smo je odbacili kao staru krpu, sada kada nam više nije potrebna.

Ja sam počeo da je tješim, ali suprug je poludjela! Moja mama je uvijek bila “teška” tema u našem braku. Supruzi je smetalo što moja majka ima toliki uticaj i uvid u naš brak.

Kada je čula da moja majka nju optužuje za ovu “promjenu”, stvari su se pogoršale. Našao sam se između dvije vatre – dvije razjarene žene.

Mama je s jedne strane vrištala kako moja supruga manipuliše sa mnom i kako mi ne dozvoljava da viđam rođenu majku, a s druge strane je supruga galamila kako se ponašam kao beba i svuda sa sobom vučem mamu.

Sada se nalazim u nezavidnoj situaciji. Stanje u kući je krajnje zategnuto, dok je odnos sa majkom ozbiljno poljuljan.

S jedne strane razumijem suprugu i njenu želju da porodične tajne ostanu u naša četiri zida. Opet, majka mi stalno govori kako je “jedna majka, a žena će uvijek biti.”

Ne znam šta da radim i kako da riješim ovaj problem?” (novi.ba)