JEDAN OD NAJVEĆIH HITOVA DRAGANE MIRKOVIĆ OPISUJE NJENU ŽIVOTNU PREKRETNICU: Šta se krije iza pesme koju obožavate

Showbizz

JEDAN OD NAJVEĆIH HITOVA DRAGANE MIRKOVIĆ OPISUJE NJENU ŽIVOTNU PREKRETNICU: Šta se krije iza pesme koju obožavate

Jedna od najpoznatijih srpskih pevačica narodne muzike posebno je vezana za jednu svoju numeru.

Folk diva Dragana Mirković (54) ima bogatu i uspešnu karijeru koja traje više od 30 godina. Hitovi su se ređali kao na traci i neizostavni su deo na brojnim veseljima.

Međutim, pevačica ne krije da je posebno emotivno vezana za dve pesme, koje su ustvari njene autobiografske.

Numera “Sama” koju je snimila 2000. godine, opisuje nju u trenutku kada se iz Srbije zbog supruga biznismena iz Beča Tonija Bijelića preselila u Austriju i udala za njega.

– Posebno draga pesma mi je „Sama”. To je prekretnica mog života. Bila je 2000. godina kada sam otišla u Austriju i udala se i jako sam vezana za tu pesmu – rekla je svojevremeno Dragana u emisji “Jutro”.

Pesmu”Jedini” posvetila je suprugu za deset godina braka.

– Pesmu „Jedini” sam posvetila svom suprugu za 10 godina braka i u tom spotu se pojavljuju mali Marko i Manuela. To je i njihovo poslednje pojavljivane i to zbog tate, jer smo hteli da imamo porodičnu uspomenu – zaključila je Dragana.

Da podsetimo, Dragana i Toni su se venčali 2001. godine, a interesantno je da se par zbog teškog trenutka u kom je bila naša zemlja i nemogućnosti Draganine porodice da prisustvuje svadbi u Austriji opredelio za intimno venčanje.

― Venčali smo se u opštini, bilo je to skromno slavlje. Bilo je vreme sankcija, niko od moje familije nije mogao da dođe, jer nisu mogli da dobiju vizu. Pošto je Toni austrijski državljanin od rođenja, prosto nisam mogla to dok se ne udam i dok se naša zajednica papirološki ne sprovede do kraja. Prosto nisam imala mogućnosti da svojoj porodici, tati, mami, sestri, napravim vizu. I zbog toga smo imali malo gostiju. Čak ni Tonijeva familija nije sva mogla da dođe, jer i on ih ima mnogo ― ispričala je Dragana svojevremeno. (stil.kurir.rs)