Porodica pogledala BRKOVE pokojnika i otkrila strašnu istinu: To je moglo da se desi samo u BOLNICI

Zanimljivosti

Porodica pogledala BRKOVE pokojnika i otkrila strašnu istinu: To je moglo da se desi samo u BOLNICI

Kada su dvojica muškaraca sličnog izgleda i skoro istih imena preminula rođaci su bili sumnjičavi, a onda je otkriveno da su bili u pravu

Zbog konfuzije u bolnici u okrugu Raigad u Indiji, rođaci dvojice pokojnika sličnih imena dobili su pogrešna tela, što nije otkriveno sve do kremacije. Zamenjena tela su bila toliko slična da su rođaci, iako sumnjičavi, uspeli da ih razaznaju pre svega po brkovima.

Utvrđeno je da su krvni pritisak i dijabetes uzrok smrti meštanina grada Alibaga Ramakanta Patila (62), dok su problemi sa bubrezima i jetrom razlog zašto je preminuo Ram Patil (66) iz Panvela, prenosi lokalni portal Times Now News.

– Rođaci Ramakant Patila, neposredno pre kremacije, shvatili su da su brkovi tela drugačiji. Kontaktirali su bolnicu, ali je osoblje odbilo da prizna bilo kakvu brljotinu – rekao je rođak za portal PTI.

Porodica Rama Patila je takođe osetila da nešto „nije u redu“ i uputila se u bolnicu gde su već bili rođaci druge preminule osobe. Međutim, negirajući sve optužbe o zabuni u saopštenju, uprava bolnice je rekla da su rođacima pokazana tela pre nego što su ih prihvatili.

Sličan incident se u Indiji dogodio aprila ove godine kada su dve ožalošćene porodice u gradu Koimbatoru saznale da su tela njihovih najmilijih zamenjena u bolnici Medicinskog fakulteta u Koimbatoru pre nego što su im predata.

I tom prilikom je nekoliko trenutaka pre obreda kremacije porodica shvatila da je njihov rođak greškom predat drugoj porodici. Bolnica je tada okrivila policiju za transport tela u pogrešnom vozilu Hitne pomoći. (objektiv.rs)