NA ČASOVE VOŽNJE KRENULA SA 17 GODINA: 30 godina kasnije i dalje NIJE DOBILA vozačku dozvolu, razlog za to BIZARAN!

Svijet

NA ČASOVE VOŽNJE KRENULA SA 17 GODINA: 30 godina kasnije i dalje NIJE DOBILA vozačku dozvolu, razlog za to BIZARAN!

Izabel Stedman (47) iz Bedfordšira krenula je na časove vožnje kada je imala 17 godina i uvek je patila od neobjašnjive fobije za volanom, uprkos tome što nikad nije imala saobraćajnu nezgodu, niti bilo kakvo loše iskustvo.

Nakon 30 godina učenja, pokušaja i 1.000 lekcija koje je prošla o vožnji, Izabel nije uspela da položi vozački ispit.

Kad god treba da sedne za volan, dobije napad panike, strah, brizne u plač, a ponekad mama čak izgubi i svest kada ugleda volan.

Ne može da obajsni svoju fobiju, a najveći strah dobije kada se približi kružnom toku ili raskrsnicama. Imala je sedam instruktora vožnje, pokušala je čak i hipnozom da ubije taj strah, ali ništa nije pomoglo, piše Mirror.

– Učila sam 30 godina, ali i dalje kad uđem u auto osetim takav strah, kao da nikad nisam videla volan. Nije mi jasno, ali toliko se uznemirim, kao da mi se prekine mozak i izgubim svest na nekoliko sekundi. Jednom je čak i instruktor morao da se uhvati za volan kada smo umalo napravili nesreću, a ja nisam bila svesna toga – navela je Izabel, koja očajnički želi da položi vožnju, ali joj strahovi ipak ne dozvoljavaju.

– Možda sam u prošlom životu poginula u saobraćajnoj nesreći. Ne vidim drugi razlog da objasnim zašto imam ovoliki strah – navela je Izabel, inače radnica u supermarketu.

Srećom, ovaj problem nije nasledan. Njena deca Dominik (22) i Stela (17) sada idu na časove vožnje bez problema, dok njihova majka strahuje da nikada neće dobiti vozačku dozvolu.(Espreso/mirror.co.uk)

Odgovori