Dolazila mužu na grob 27 godina: Slomila se kada je otkrila šta je SVEKRVA uradila sa njegovim OSTACIMA

Zanimljivosti

Dolazila mužu na grob 27 godina: Slomila se kada je otkrila šta je SVEKRVA uradila sa njegovim OSTACIMA

Udovica nije uspela da se izbori za pravdu posle više godina na sudu

Udovica iz Velike Britanije je skoro tri decenije oplakivala muža na pogrešnom mestu, a nedavno je izgubila sudski spor sa pogrebnim preduzećem koje je pepeo njenog supruga tajno predalo njenoj svekrvi, piše Metro.

Ketlin Volšam tužila je pogrebnu kompaniju “Digniti” tražeći da se njoj i njenoj deci isplati odšteta za ogroman duševni bol nakon što je otkrila da su 27 godina posećivali pogrešan grob.

Ona je 1989. godine odredila da pepeo njenog supruga Kirona Kenija (43) bude rasut u bašti groblja u Vest Hemu, blizu njihove kuće jer je on bio klaustrofobičan i plašio se mraka. Kaže da je na ovaj način htela da ga simbolično oslobodi, međutim njena želja nije ispoštovana.

Umesto toga, urna oca troje dece predata je njegovoj majci čim je kremiran i sahranjena na jednom groblju u Eseksu, za šta je porodica pokojnika saznala . Posle tog šokantnog otkrića udovica je krenula u borbu na sudu, koju je na kraju izgubila.

Kironova majka Iris Garbut preuzela je krišom preuzela ostatke od jednog radnika pogrebnog preduzeća, da bi ih sahranila u grob za koji je znala samo njena strana porodice. Prema rečima njenog unuka Džejmsa Brigsa, Garbutova se posvađala sa sinom i njegovom porodicom par godina pre njegove smrti.

Nakon što je ona preminula, raširile su se glasine o grobu “gospodina Kenija” na groblju u mestu Dagenhem, da bi on napokon bio otkopan 2016. godine po nalogu Ministarstva pravde. Na kraju je pepeo iz njegove urne prosut u reku Temzu.

Išli bismo tamo na godišnjice, rođendane i Dan očeva da tugujemo. Često bih išla tamo da bih bila blizu njega – ispričala je sudu Volšamova, godovreći o lokaciji za koju su mislili da je poslednje počivalište njenog supruga. (objektiv.rs)