Nevena je u krvavom piru u Mladenovcu ostala bez ruke: Potrebna joj je vještačka ruka koja košta 50.000 eura!

Svijet

Nevena je u krvavom piru u Mladenovcu ostala bez ruke: Potrebna joj je vještačka ruka koja košta 50.000 eura!

Djevojka Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povrijeđena kada je pomahnitali U. B. uzeo kalašnjikov prije osam dana i prvo pobio i ranio njene vršnjake u Malom Orašju kod Smedereva, a zatim se vratio u Dubonu zaustavio kola pored škole i pucao na sedmoro mladih koji su se družili i sjedili na klupi.

U krvavom piru tada su u Malom Orašju ubijeni tinejdžeri M. M, N. S, L. M, A. M. i N. M., dok je nekoliko njih lakše i teže povrijeđeno kada je osumnjičeni došao do spomenika u tom mjestu i ispalio rafalnu paljbu. Nakon počinjenog zločina produžio je do Dubone, odakle je i on sam, pa zapucao tom prilikom ubio je mladog policajca M. P. i njegovu rođenu sestru K. P. i njihovog prijatelja D. T. Tom prilikom povrijeđena je i Nevena V. kojoj su ljekari morali da amputiraju ruku kako bi je spasili. Sada se na društvenim mrežama pronijela informacija da je njoj potrebna operacija i vještačka ruka kako bi dalje nastavila sa normalnim životom, a njen prijatelj za Kurir je potvrdio tu informaciju.

– Dragi moji, u teškim danima poslije tragedije koje su mnoge porodice zavile u crno, želimo da pokažemo solidarnost i da ljubavlju i dobrotom popravimo svijet u kojem živimo i u kojem rastu naša djeca kako bi ga za njih ostavili boljim nego što je trenutno – rekao je Nevenin prijatelj, a zatim dodao:

– Predivna Nevena V. koja ima samo 20 godina, u napadu kod Mladenovca 4. maja teško je ranjena. Kao posljedica teškog ranjavanja Neveni je amputirana lijeva podlaktica. Ipak postoji rješenje i za bolji Nevenin život vještačka, bionička ruka koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 eura u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalni iznos do 11.000 eura.

Nevenin prijatelj koji se obratio Kurir redakciji naveo je i zamolio sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu djevojci tako što bi uplatili novac direktno na namjenski račun za pomoć Neveni V.

Detalji računa

Broj tekućeg računa: 160600000170217589 Banka Intesa

Svrha uplate: Donacija za Nevenu V. (ekskluziva.ba)