MUŽU DAJEM SVE ŠTO ŽELI, A NAJVIŠE OBOŽAVA KAD MU UJUTRU URADIM OVO: I to na kuhinjskom stolu!

Ispovijesti

MUŽU DAJEM SVE ŠTO ŽELI, A NAJVIŠE OBOŽAVA KAD MU UJUTRU URADIM OVO: I to na kuhinjskom stolu!

Njene izjave su izazvale lavinu različitih komentara

Bronte Rolingson (29) je domaćica iz Eseksa, i kako kaže, njen posao je da ugađa mužu Filu (35) i da vodi računa o njihovo troje dece.

Od škole je odustala rano, prvo od troje dece je rodila sa 20 godina, a karijera je ne zanima. Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske firme i brine o finansijama, a ona o porodici i kući.

Ubeđena je da se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog i srećnog braka.

– Verujem da je jedan od razloga za toliki broj neuspelih brakova i razvoda, to što se žene ne ponašaju onako kako to muškarci žele. Znam da moj suprug voli da bude mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može da bude pravi muškarac. Mi zapravo dovodimo u ravnotežu jedno drugo – rekla Bronte, a njena izjava je, sasvim očekivano, izazvala hiljade komentara.

Dok se sve više žena u svetu bori za svoja prava i ravnopravnost, Bronte je krenula sasvim drugačijim putem. Iako je imala odlične prilike u mladosti, išla je u dobre škole i imala podršku roditelja, odustala je od karijere zbog svog uverenja da žene moraju da budu u kući i da brinu o porodici.

Njen dan započinje u 6 sati ujutro. Svima priprema doručak, a najviše voli da suprugu napravi šta god on želi, jer kako Bronte to objašnjava, ne može valjda Fil da radi ceo dan samo na tostu i mleku. Na stolu ima svega, od pečenih jaja i svežih palačinki do žitarica i kroasana.

Kada Fil ode na posao, dvoje dece ide u školu, a ona se baca na čišćenje, spremanje, odlazak u prodavnicu, pripremanje glavnog obroka… Uglavnom, njen radni dan se završava oko ponoći kad može malo da se odmori i opusti.

– Volim da budem sigurna da su svi srećni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge – rekla je Bronte i prisetila se kako su regaovali njeni prijatelji i članovi porodice kada im je rekla da prekida privatno školovanje jer želi da postane majka.

– Mnoge moje školski kolege danas imaju velike karijere kao advokati i lekari, ali ja to nisam želela. Želela sam da budem majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dete dok sam se igrala s lutkama. Fila sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo želeli da budemo roditelji. Moji roditelji su bili veoma razočarani kad sam im rekla kakve planove imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim da gradim karijeru. Neću da vas lažem, odnos s njima je bio veoma napet neko vreme, jer su silno želeli da idem na fakultet. Ali, popravio se i danas smo u veoma dobrim odnosima, oni često brinu o mališanima – priznaje ona.

Objašnjava da, iako nije zaposlena u nekoj firmi, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi sebi mogla da olakša život kada bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz prodavnica, ali ona želi da njena porodica jede zdravu, domaće pripremljenu hranu. Takođe, trudi se da kuća uvek blista. Kupatilo i kuhinju čisti dva puta dnevno.

– Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi supruge u pravom smislu te reči. Svako sam bira svoj način života, a ja sam želela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih – rekla je.

– Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od porodice. Znam mnoge ljude koji ostavljaju decu dadiljama, ali ja želim da budem tu za njih. Za mene fakultet i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svetu kao nekima, i to je u redu. Međutim, ipak, u današnje vreme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često potcenjuje i diskredituje. Mnogi smatraju da nema smisla da obrazovane žene budu domaćice – zaključila je Bronte Rolingson. (espreso.co.rs)