Umrla im ćerka, ali nisu nikom rekli za to: Kada je porodica ušla u apoteku, ovaj detalj ju je otkrio

Svijet

Umrla im ćerka, ali nisu nikom rekli za to: Kada je porodica ušla u apoteku, ovaj detalj ju je otkrio

Mislili su da se neće saznati za tragediju

Četrdesetdevetogodišnja Rina Jasutake iz Severnog Jorkšira u Velikoj Britaniji preminula je u svom stanu, okružena roditeljima i bakom.

Njena porodica nije želela da prijavi tragediju, odnosno imala je plan da Rinino telo drži u kući nekoliko nedelja sve dok “njena duša ne napusti telo”.

Zbog toga su njena majka Mičiko Jasutake (78), ali i sestra Jošika (55) i brat blizanac Takahiro (49) nekoliko nedelja krili smrt praveći se da je u kući sve u redu.

Ono na šta nisu računali je da će i pored velike brige oko toga da ih niko ne otkrije, njihov miris učiniti svoje.

Naime, kada su ušli u lokalnu apoteku po nekoliko lekova, prodavačica koja i Rinu poznaje, upitala ih je gde je ona, međutim, nije dobila nikakav odgovor ćudljive porodice.

Tada je posumnjala da se nešto dogodilo jer su Rinina majka, kao i njeni brat i sestra sa sobom u objekat uneli i nesnosan smrad koji je obično od truleži, odnosno leševa.

Apotekarka je pozvala policiju i rekla kako sumnja da se nešto čudno dešava u kući porodice rodom iz Japana, pa su oni došli na vrata i zatekli u jednoj od soba mumificirano telo Rine Jasutake.

Porodica je molila policiju da ne nosi Rinino telo, ubeđena da njena duša još nije napustila telo.

Zahvaljujući svedočenju mnogih komšija, porodica Jasutake proglašena je nevinim na sudu. Zaključeno je da nisu imali nikakve loše namere prilikom čuvanja tajne o smrti voljenog člana porodice, budući da je u Japanu široko rasprostranjeno verovanje da duša pokojnika ne napušta odmah i telo. (objektiv.rs)