Preživjela pakao: Nevenu (20) izrešetao monstrum iz Mladenovca, poslije serije operacija amputirana joj podlaktica!

Svijet

Preživjela pakao: Nevenu (20) izrešetao monstrum iz Mladenovca, poslije serije operacija amputirana joj podlaktica!

Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povrijeđena u masakru koji je počinio U. B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, ubio osmoro mladih. Njoj je poslije rafalne paljbe amputirana lijeva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Krvavi pir

Nakon horora koji je u prošlu srijedu priredio dječak (13) u školi na Vračaru, gdje je pobio osmoro svojih vršnjaka i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, samo dan kasnije dogodio se još jedan nezapamćeni masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva. Pomahnitali U. B. je kobnog dana prskao voće, zatim išao po pečenje jer mu je sutradan bila slava Ðurđevdan, a onda je uzeo kalašnjikov i krenuo u krvavi pohod.

Podsjetimo, prvo je otišao do centra Malog Orašja, a pošto tamo nikog nije zatekao, zaustavio se kod spomenika kraj kog su tinejdžeri roštiljali i pravili đurđevdanski uranak. Izašao je iz kola i počeo da rešeta, usmrtivši njih petoro – M. M. (18), N. S. (19), L. M. (20), A. M. (17) i N. M. (15), dok je njih nekoliko ranio. Potom je otišao kod škole u Duboni, gdje je nasumično pucao. Nakon rafalne paljbe preminuli su mladi policajac u PU Mladenovac M. P., njegova rođena sestra K. P. (19) i njihov prijatelj D. T. (22).

Srušen joj je život

Nevenina baka kaže za Kurir da ne mogu da se povrate od šoka šta su sve doživjeli u trenutku.

– Hrabro naše dijete… Dobro se drži ako uzmemo u obzir šta je sve preživjela – kaže Nevenina baka kroz plač i dodaje:

– Imala je operaciju noge, sad čekamo da vidimo i za tu bioničku ruku. Šta da vam kažem, to je moja unuka i ja bih rado svu njenu bol na sebe prebacila da mogu! Bitno nam je da je njeno stanje sada stabilno i da je dobro.

Kako je dalje objasnila baka teško povrijeđene djevojke, ona se bori pored svih poteškoća koje su je zadesile i srušile cijeli život.

– Neko bi uz svu ovu muku odavno klonuo, ali ne i ona. Posljednjih dana smo pod velikim stresom i samo se molim da joj što prije bude bolje. Ona ima samo 20 godina, ne želim ni da mislim o posljedicama koje će imati kad sve ovo prođe – rekla je drhtavim glasom.

Da je Nevena V. u dosta teškom stanju i da joj je potrebna novčana pomoć kako bi dobila vještačku ruku, rekao je za Kurir njen bliski prijatelj.

Bionička ruka

– Kao posljedica teškog ranjavanja Neveni je amputirana lijeva podlaktica. Ipak postoji rješenje i za njen bolji život – vještačka, bionička ruka, koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 eura, u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalno 11.000 eura – rekao je prijatelj za Kurir.

Takođe, ovaj apel se munjevito širi društvenim mrežama, gdje se mole svi koji su u mogućnosti da uplate koliko mogu kako bi Neveni olakšali život. (ekskluziva.ba)