Šta se dešava s organizmom ako svaki dan jedete meso: Poslije ovog ćete dobro razmisliti…

Zdravlje

Šta se dešava s organizmom ako svaki dan jedete meso: Poslije ovog ćete dobro razmisliti…

Ukoliko praktikujete da svakoga dana jedete meso za jedan ili u možda u okviru svakog obroka, možda biste trebali da razmotrite da jednom nedjeljno, odmorite organizam i probavu od ovakve hrane. Svakodnevna konzumacija mesa može usporiti metaboliza, dovesti do problema sa kosom, kožom, izazvati glavobolju ili dehidrataciju.

Dehidratacija

Mogli biste postati dehidrirani. Zbog viška te mokraćne kiseline o kojoj smo gore govorili, mogli biste da osetite žeđ nego inače. Vašim bubrezima je potrebna voda da razblaže bilo kakav toksični otpad, zato vodite računa da imate vodu sa sobom u svakom trenutku, gdje god da se nalazite.

Zatvor

Hrana zasnovana na mesu ima puno proteina, ali nema puno vlakana. Obično biste dobili ova vlakna iz voća, povrća ili celih žitarica, pa se pobrinite da sve ove kategorije hrane uključite u svoju ishranu. Zatvor i bolno pražnjenje crijeva mogu biti neki od prvih znakova da je vaš unos vlakana prenizak. Zato uzmite tu salatu i uživajte.

Glavobolja

Nedostatak hidratacije takođe može izazvati glavobolju. To uzrokuje da krv bude gušća, što znači da smanjeni protok kiseonika dolazi do mozga. S druge strane, neki proizvodi na bazi mesa poput salame ili hot-dogova sadrže nitrate, koji mogu povećati protok krvi u mozgu. Meso je vrlo čest i previše slano što je takođe uzrok dehidratacije, a kasnije i problema sa kožom, zato ne treba da vas čudi ukoliko se i nakon nekoliko sati sna osjećate umorno, a tako i izgledate.

Zadah

Ishrana koja se sastoji od veoma visokog proteina i masti, ali joj nedostaje ugljenih hidrata, može dovesti do toga da telo proizvodi ketone. Ketoni se oslobađaju kroz dah i mirišu na aceton. Zbog toga, ako ste ikada slijedili keto dijetu, možda ste imali problema sa disanjem. Zato se pobrinite da uključite i neke ugljene hidrate u svoju ishranu. prneosi “Novi“. (haber.ba)